Zupa ogórkowa
Dziś będzie na szybko :)
Zupa ogórkowa.
Moja dziś przygotowana na wywarze z kości wędzonej. Ale można zrobić tylko na wywarze warzywnym, też będzie smaczna :)
4 duże ogórki kiszone, 4 marchewki, 3 duże ziemniaki, 2 cebule, kość wędzona, pieprz, sól, ziele angielskie, listek laurowy, kawałek selera naciowego, może być tradycyjny, śmietana słodka, szklanka kwaski z ogórków.
Będziemy potrzebować średniej wielkości garnek, wrzucamy kostkę wędzoną, ziele angielskie, listek laurowy, zalewamy wodą, resztę składników kroimy w kostkę, marchewkę możemy w plasterki i doprawiając gotujemy ok 30 min, następnie ścieramy ogórki na drobnej tarce i wrzucamy do garnka, dodajemy szklankę kwaski z ogórków. Wszystko razem gotujemy jeszcze ok 10 min. Na samym końcu zabielamy śmietanką.
SMACZNEGO :)
Zapraszam na fanpage na Facebook
Oraz na Instagram
Komentarze
Prześlij komentarz