Zupa ogórkowa

     Dziś będzie na szybko :) 

Zupa ogórkowa.

     Moja dziś przygotowana na wywarze z kości wędzonej. Ale można zrobić tylko na wywarze warzywnym, też będzie smaczna :)


Składniki jakie potrzebujemy:

4 duże ogórki kiszone, 4 marchewki, 3 duże ziemniaki, 2 cebule, kość wędzona, pieprz, sól, ziele angielskie, listek laurowy, kawałek  selera naciowego, może być tradycyjny, śmietana słodka, szklanka kwaski z ogórków.



Będziemy potrzebować średniej wielkości garnek, wrzucamy kostkę wędzoną, ziele angielskie, listek laurowy, zalewamy wodą, resztę składników kroimy w kostkę, marchewkę możemy w plasterki i doprawiając gotujemy ok 30 min, następnie ścieramy ogórki na drobnej tarce i wrzucamy do garnka, dodajemy szklankę kwaski z ogórków.  Wszystko razem gotujemy jeszcze ok 10 min. Na samym końcu zabielamy śmietanką. 

SMACZNEGO :)
Zapraszam na fanpage na Facebook
Oraz na Instagram


Komentarze

Popularne posty