Torcik "Philadelphia" ze śmietaną i jagodami...

 Co powiecie na sernik tak trochę inaczej? Zrobimy torcik z serkiem "Philadelphia" i bitą śmietaną..'
Zaczynajmy więc ;-)


Składniki i wykonanie:
3 jajka, 100 gr cukru,3 łyżki ciepłej wody,100 gr mąki,1/2 łyżeczki proszku do pieczenia.1 duża łyżka skrobi ziemniaczanej.250 gr serka philadelphia, 150 gr cukru,4 łyżki zimnego mleka,500gr jagód (mogą być z kompotu), 400 gr śmietanki kremówki,2 śmietan fix,1 cukier waniliowy,1 torten gus,lub galaretka owocowa.
Na biszkopt:
3 jajka, 100 gr cukru,3 łyżki ciepłej wody,100 gr mąki,1/2 łyżeczki proszku do pieczenia.1 duża łyżka skrobi ziemniaczanej.
Jaja ubijamy z cukrem,gdy się ubiją dodajemy 3 łyżki ciepłej wody nadal ubijając.Następnie dodajemy mąki i proszki do pieczenia. Wsadzamy do rozgrzanego piekarnika (200 stopni),następnie po 15 minutach przełączamy na temperaturę 175 stopni i pieczemy jeszcze 15 min.Odstawiamy do ostygnięcia.
Masa z serka philadelphia:
250gr serka philadelphia ,150 gr cukru.4 łyżki zimnego mleka.


Serek mieszamy z cukrem i zimnym mlekiem na puszystszą masę ,dodajemy mleko ciągle mieszając.wykładamy na biszkopt.
Na tak przygotowaną masę wykładamy jagody,następnie przygotowujemy bitą śmietanę:


Smietankę ubijamy z śmietan fix i cukrem waniliowym, na sztywno.Wykładamy na sam wierzch.Zdobimy torten gusem lub galaretką (1/2 galaretki mieszamy w 1/2 szklanki gorącej wody) Lekko schładzamy i delikatnie zdobimy górę ciasta...

Zdobimy i gotowe :-) 

Komentarze

Popularne posty